Direct contact
Neem contact met ons op.
Orthodontische Behandeling

Orthodontische Behandeling

De orthodontist is een tandheelkundig specialist, gespecialiseerd in het toepassen van beugels. Een beugelbehandeling kan medisch noodzakelijk zijn, of om puur esthetische redenen toegepast worden (om het gebit mooier te maken).

Bij de Groningse orthodontiepraktijk Orthodontie Martini kunnen kinderen en volwassenen terecht voor alle beugelbehandelingen.

Hoe komt u bij ons terecht en wat kunt u verwachten?

Vaak wordt een patiënt naar ons doorverwezen door de tandarts, maar u kunt ook zonder verwijzing contact opnemen voor een behandeling bij de orthodontist.

Na uw eerste bezoek aan onze praktijk en documentatie stelt de orthodontist een behandelplan op, dat hij met u bespreekt. Bent u akkoord, dan gaan wij van start met de beugelbehandeling, waarbij u regelmatig langskomt voor controle. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 maanden.

Verschillende beugels voor verschillende behandelingen

Om de tandstand te veranderen en/of de kaakstand te corrigeren worden verschillende beugels gebruikt. Welke beugel(s) er gebruikt worden hangt af van uw persoonlijke gebitssituatie. Door het plaatsen van een beugel verbeteren we de functies van het gebit. Daarnaast kan hierdoor de uitstraling van gebit en gezicht verbeterd worden.

Behandeling bij volwassenen

Op elke leeftijd kan de stand van de tanden door middel van beugels verbeterd worden. Is het aanpassen van de kaakstand bij volwassenen ook nog nodig of gewenst, dan zal dat operatief moeten gebeuren. Dit doet een kaakchirurg. Correctie van de kaakstand met een beugel is niet meer mogelijk wanneer de kaak al is uitgegroeid. De orthodontist zet voorafgaand aan de kaakoperatie uw tanden recht.

Samenwerking met andere specialisten

Orthodontie Martini grenst direct aan de afdelingen Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) en Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van het Martini Ziekenhuis. Dit verzekert u van een nauwe samenwerking tussen de verschillende tandheelkundige specialisten bij een complexere behandeling, bijvoorbeeld bij gecombineerde beugelbehandelingen wanneer ook kaakoperaties of implantaten nodig zijn

Afspraak

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen of om meer informatie op te vragen. Wij staan u graag te woord.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Orthodontie Martini

Orthodontie Martini is de orthodontiepraktijk van orthodontist Huib Berghauser Pont, gevestigd in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in alle orthodontische behandelingen (ook wel beugelbehandelingen genoemd) van zowel kinderen als volwassenen.

Wij voeren regelmatig complexere behandelingen uit, in nauwe samenwerking met de kaakchirurgen en tandartsen van Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martini Ziekenhuis.

Lees meer

Orthodontische Behandeling

  • Gevestigd in Martini Ziekenhuis
  • Samenwerkende specialisten
  • Tevreden patiënten
  • Kinderen en volwassenen
  • Professioneel en deskundig
  • Persoonlijke aandacht
Lees meer

Tarieven

Wilt u graag meer informatie over de kosten van onze onze behandelingen?

Alle tarieven

Meer Informatie

Wilt u graag meer informatie over onze behandelingen?

Informatie aanvragen

Samenwerking

Orthodontie, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde onder één dak:

  • Orthodontie
  • MKA (Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie)
  • Centrum Bijzondere Tandheelkunde